Hallo, Ik ben Jaap Hoekman

Als kind al was ik gek op cijfers en getallen en het puzzelen daarmee. Niet verwonderlijk dus dat ik daar later iets mee wilde gaan doen. Mijn studierichting ging dan ook uit naar economie en administratie. Daar bleek al snel dat ook het vak Recht mij heel erg aansprak. Inmiddels heb ik meer dan veertig jaar werkervaring in een breed aandachtsgebied. Mijn carrière is gestart in de accountancy, bij een klein accountants- en administratiekantoor voor mkb’ers en particulieren. Hier begon mijn nooit meer verdwenen interesse voor de belastingwetgeving.
Na enkele jaren maakte ik de overstap naar een Ziekenfonds waar mijn focus kwam te liggen op het gebied van administratieve organisatie en interne controle.

Omdat ik mijn (inmiddels)vrouw had leren kennen verhuisde ik 135 km van mijn geboorteplaats naar de Gooi en Vechtstreek om met haar te gaan samenwonen. Vanwege de niet praktische grote reisafstand zocht ik een nieuwe baan en vond die bij een werkgeversorganisatie.
Omdat ik mijn (inmiddels)vrouw had leren kennen verhuisde ik 135 km van mijn geboorteplaats naar de Gooi en Vechtstreek om met haar te gaan samenwonen. Vanwege de niet praktische grote reisafstand zocht ik een nieuwe baan en vond die bij een werkgeversorganisatie.
Mijn takenpakket was aanvankelijk gericht op controllingtaken voor de eigen organisatie en een tiental aan haar gelieerde stichtingen en verenigingen. De laatste 10-15 jaar werd dit uitgebreid met voorlichting op het gebied van arbeidsvoorwaarden in zijn algemeenheid en de bedrijfstak-cao en -pensioenregelingen in het bijzonder. Met name deze sociale kant gaf mij ontzettend veel energie. Vanuit die rol was ik onder andere nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van en voorlichting over de VUT-regeling, Vitaliteitsverlofregeling en Zwaarwerkregeling. Als vertegenwoordiger namens de bedrijfstak had ik daarnaast zitting in diverse gremia van het bedrijfstakpensioenfonds voor de bouwnijverheid bpfBOUW.

Tijdens mijn werkzaamheden en in gesprekken om mij heen werd het mij duidelijk dat het bij veel mensen ontbreekt aan interesse en kennis op het gebied van de eigen financiële situatie.
Het werd mijn missie om daar verandering in aan te brengen door mijn kennis en ervaring te gaan delen. Door een reorganisatie verloor ik in 2018 mijn baan en zo kwam het op mijn pad om als ZZP-er mijn missie vorm te geven. Bij de Stichting FFP heb ik met goed gevolg de opleiding Financial Planning afgerond en mag ik mij gecertificeerd Financieel Planner noemen en het keurmerk CFP® voeren.

Meer over mij vind je op LinkedIn
Financiële planning en coaching
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram